Svensson4travel

Svensson4travel

Jorden Runt 2008/2009

En dröm vi länge haft om att någon gång åka jorden runt kommer nu att förverkligas. Under 8 månader kommer vi att ta oss varvet runt jorden. För det mesta kommer vi att transportera oss med flyg, men även tåg, båt och bil kommer vi att ta hjälp av. Den 15 december lyfter vi till Sydafrika och Kapstaden. Turen kommer sedan att fortsätta till Bangkok, Filippinerna, Australien, Nya Zealand och Cook öarna. Avsluta gör vi i Sydamerika med Peru, Equador och Mexico för att sedan landa hemma i Stockholm igen.

AUCKLAND

Jorden RuntPosted by Annette Svensson Fri, July 10, 2009 02:35:44
AUCKLAND

Våra sista dagar i Nya Zeeland spenderar vi alltså i Auckland, ett väldigt regnigt sådant. Auckland är NZ’s största stad. Vi har nu alla lessnat rejält på regnandet och längtar nu till de, förhoppningsvis, varma Cook-öarna.

Inget ont utan något gott. Det ihärdiga regnandet gör i alla fall att vi kan köra rejält med skola och kanske istället njuta lite mer vid rätt tillfälle.

Auckland är seglarnas stad. Det ser nästan ut som om Lidingö-runt skulle pågå här.

Staden är byggd på kullar, närmare bestämt 48 stycken utslocknade vulkaner. Vi kör upp på den högsta av dem, Mount Eden , där man samtidigt som man tittar ned i den gröna kratern kan se ut över Aucklands skyline.


När man ser denna vagn är det inte konstigt att vi inte alltid fått kontakt med omvärlden eller kunnat uppdatera vår hemsida!


Här kommer två dagar skrivna med datum. Lägg dessa på minnet då ni läser fortsättningen på bloggen om Cook-öarna.

Lördag den 9 maj

En promenad runt i Down-town och en fika på Starbucks med vårt favoritkaffe är aldrig fel. I morgon, den 10 maj firas morsdag här i Nya Zeeland, men eftersom vi skall flyga till Cook-öarna då blir mamma Annette firad idag istället uppe i Auckland Sky Tower, som är 328 meter högt. (Självklart några meter högre än det snarlika tornet i Sydney…) Här äter vi en utsökt skaldjursmiddag.


Lite läskigt är det allt att lägga sig på glasplattan 190 meter upp, skall den hålla?


Eller vad sägs om ett sk skyjump från 192 meters höjd?


Fortfarande inget nytt om Mexico, UD avråder fortfarande svenskar från att åka dit, så vi avvaktar och ser vad som händer.

Söndag 10 maj

Nu flyger vi till Cook-Islands

Kia ora NZ!