Svensson4travel

Svensson4travel

Jorden Runt 2008/2009

En dröm vi länge haft om att någon gång åka jorden runt kommer nu att förverkligas. Under 8 månader kommer vi att ta oss varvet runt jorden. För det mesta kommer vi att transportera oss med flyg, men även tåg, båt och bil kommer vi att ta hjälp av. Den 15 december lyfter vi till Sydafrika och Kapstaden. Turen kommer sedan att fortsätta till Bangkok, Filippinerna, Australien, Nya Zealand och Cook öarna. Avsluta gör vi i Sydamerika med Peru, Equador och Mexico för att sedan landa hemma i Stockholm igen.

IDAS BÄSTA

Jorden RuntPosted by Annette Svensson Fri, July 10, 2009 02:50:46
IDAS BÄSTA

SYD AFRIKA

I Syd Afrika var de roligaste sakerna Cape Town, safarin och Garden route. Det som var det roligaste med Cape town var att man fick se hur dom mörka har det (dom bodde i skjul). Safarin var rolig för att man såg så många djur som jag aldrig har sett. Garden route var fin och roligt att se.

BANGKOK
Bangkok var kul att se, speciellt alla palatsen och buddhorna. Det var också kul att åka tuk tuk. Maten är också jätte god. Men tillslut tröttnade jag på alla buddhorna och palatsen!!!
Marknaden var också rolig, den började på kvällen och höll på hela natten.

FILIPPINERNA
Filippinerna var också ett fattigt land. Som ni vet fick vi hälsa på ett barn hem och en skola, det var roligt. Det bästa var APO ISLAND, det var jätte kul. Där var det bästa att leka med barnen och att få berätta om oss och Sverige för sex klasser på deras skola.

AUSTRALIEN
I Australien surfade vi, det var roligt. Det var kul att bo i en husbil i fem veckor.
Ayers rock till Alice springs var en rolig sak att ha gjort. Vi hade ganska mycket tur för egentligen skulle det vara kokhett och jätte mycket flugor men det var det inte.
Aboriginerna såg inte så glada ut, vem vet, det kanske är för att dom vita tog över Australien????

Nu har halva resan gått snyft, snyft!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NYA ZEELAND
I Nya Zeeland bodde vi också i en husbil. Det roligaste vi gjorde i Nya Zeeland var maorie dansen i Rotorua. Det var kul att se när dom kom i en lång båt och räckte ut tungan. Maorierna såg gladare ut än vad Aboriginerna gjorde.