Svensson4travel

Svensson4travel

Jorden Runt 2008/2009

En dröm vi länge haft om att någon gång åka jorden runt kommer nu att förverkligas. Under 8 månader kommer vi att ta oss varvet runt jorden. För det mesta kommer vi att transportera oss med flyg, men även tåg, båt och bil kommer vi att ta hjälp av. Den 15 december lyfter vi till Sydafrika och Kapstaden. Turen kommer sedan att fortsätta till Bangkok, Filippinerna, Australien, Nya Zealand och Cook öarna. Avsluta gör vi i Sydamerika med Peru, Equador och Mexico för att sedan landa hemma i Stockholm igen.

USA

Jorden RuntPosted by Annette Svensson Sun, July 19, 2009 19:03:11
LOS ANGELES

IT´S GREAT TO BE BACK!!!


Kontrasterna kan inte vara större. Efter att ha varit på söderhavets Cook Islands landar vi i mångmiljonstaden Los Angeles med alla sina motorvägar som går härs och tvärs över staden. Den här staden är hemskt ful men landet, USA, vi älskar det! Varje gång vi landar i det uppfylls vi av en sorts eufori, som är svår att förklara. Även om vi tidvis är starkt kritiska till detta land, inte minst dess utrikespolitik, är det fortfarande, i många stycken, möjligheternas land, en frihetens bastion och världens viktigaste demokrati. I detta världens mäktigaste land kan en svart man, trots stora rasmotsättningar inte alltför långt tillbaka i tiden, bli president och i detta land kan man rösta bort regeringar som inte sköter sig. Så är det verkligen inte i en del länder som vi tidigare besökt och ibland undrar man om stora delar av svensk nyhetsmedia förstått värdet av att världens mäktigaste nation faktiskt fungerar på det sättet (eller inte vill förstå det).

Efter att ha haft svårt att välja vad vi skulle köpa i matbutikerna på Cook-öarna pga det bristande utbudet, lika svårt är det nu att VÄLJA pga det enorma utbudet. Tänk bara när barnen skulle köpa tuggummi, 3 hyllmeter att välja bland...det tog sin lilla stund!

Vi har nu 2 veckor framför oss i USA och vi börjar med att hyra en bil och besöka Hollywood, de luxuösa husen i Beverly Hills och äta kinamat nere vid wharfen vid Stilla havskusten.

Den klassiska skylten, så man vet var man är.

En av alla stjärnor på Walk of Fame, Sunset Boulevard.

Nästa dag spenderar vi i sin helhet på Disneyland där både vuxna och barn har det riktigt roligt.

Tjena Långben

Gerths födelsedag spenderar vi på en annan av Los Angeles ”stora” parker; Universal Studios. Detta är en häftig blandning av åkattraktioner, att få inblick i hur man gör film och se kulisser från världskända kassasuccéer såsom ”Hajen” mfl.

The Simpsons

Vi bor på ett motell i Mexikanska delen av staden. Dörrarna är tunna och låsen bräckliga så det känns bra att lämna LA för att ta oss vidare till nästa anhalt på vårt besök i USA: Las Vegas!