Svensson4travel

Svensson4travel

Jorden Runt 2008/2009

En dröm vi länge haft om att någon gång åka jorden runt kommer nu att förverkligas. Under 8 månader kommer vi att ta oss varvet runt jorden. För det mesta kommer vi att transportera oss med flyg, men även tåg, båt och bil kommer vi att ta hjälp av. Den 15 december lyfter vi till Sydafrika och Kapstaden. Turen kommer sedan att fortsätta till Bangkok, Filippinerna, Australien, Nya Zealand och Cook öarna. Avsluta gör vi i Sydamerika med Peru, Equador och Mexico för att sedan landa hemma i Stockholm igen.

USA - VÅR SUMMERING

Jorden RuntPosted by Annette Svensson Sun, July 19, 2009 20:19:33
USA – VÅR SUMMERING

USA is still going strong! Två fantastiska veckor, vilket är en alldeles för kort tid! Anton och Ida förstår inte varför vi måste resa vidare… Landet har en fantastisk och mångskiftande natur, häftiga nöjesattraktioner, läckra metropoler som San Francisco och öppna och positiva människor. Kalifornien har också ett klimat som man som svensk skulle vilja ha lite mer av. Vad mer kan man begära?

En uppenbar reflektion när vi besöker USA denna gång är att amerikanarna har det mycket tufft just nu. Deras obändiga optimism kommer ta dem genom denna kris också men Irakkriget, den urusla ekonomiska situationen och kollapsen av deras nationella stoltheter i form av globala storbanker och bilföretag har satt sina spår i deras självförtroende.

En annan reflektion är vilken oerhört tolerant nation detta är. Här har folk från alla länder, konflikthärdar och religioner funnit en fristad och lever sida vid sida som fullvärdiga amerikaner. Toleransen kommer vara deras största tillgång i kriget mot terrorismen. Den som attackerar USA, på det sätt som skedde i samband med 9/11, attackerar på något sätt världen själv (då allt och alla finns representerade här) och det kommer slå tillbaka på förövarna, förr eller senare.

Den globala krisen plågar alla de länder vi har besökt på ett eller annat sätt men USA är nog det land som har fått värst släng av sleven denna gång. Vi håller tummarna för att man skall komma på fötter så snart som möjligt!

Självklart får USA som destination på vår resa toppbetyg. Det var hastigt påkommet av oss att åka hit, men vi är alla väldigt glada att vi gjorde denna ändring av resrutten. USA är ett fantastiskt resmål som har så oerhört mycket att erbjuda. Att denna gång få vila ut hemma hos familjen Peterson var också balsam for lite småslitna långresenärer. Nu är vi ordentligt utvilade och laddade for att ta oss an nästa resmål som är det exotiska Peru!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.